"Det är åldern!"

I helgen gjorde jag en skrämmande upptäkt: Jag är verkligen inte 18 längre! Förr kunde man festa tre dagar i rad utan att må dåligt men nu kunde jag inte ens dricka lite lagom (eller ja, det blev nog lite mer än planerat båda dagarna) två dagar i rad utan att bakfyllan visade sej.
**********

Fredagen bjöd på personalfest som var riktigt...intressant! Ja det var nog det rätta ordet. Intressant men trevligt.
Lördagen var dagtid riktigt lugn och jag hade en go 11-åring hos mej halva dagen som spelade xbox. På kvällen hamnade jag på "det vanliga stället". Jag får nog erkänna att det blev ganska mycket öl!! Men det var det verkligen värt! Tillockmed dagen efter då bakfyllan verkligen slog till. Jag kände mej inte nykter förren framåt eftermiddagen och när jag kom hem på kvällen hade jag grym skallebank! Jag beklagade mej lite för en kompis som bara skrattade åt mej och sade: "Det är åldern!"
**********

Jag ska inte klaga för jag är "bara" strax över 30..men jag tror inte att jag lider något av åldersnojja som det är just nu... Bara det att bakfyllorna blir värre och värre med åren och man orkar helt enkelt inte festa som man gjorde för ca 10 år sedan...
**********

Igår var jag hos tandläkaren! (Ja här slänger vi oss mellan ämnena) Jag har äntligen hittat en som passar mej perfekt och nu känns det tillockmed lite småkul att följa hans råd. Ett av dem var att skaffa mej en eltandborste:


Tandborsten som förhoppningsvis funkar ett tag...

Det var en underlig upplevelse att borsta tänderna med den första gången. Hela skallen vibrerade och eftersom det är en så kallad "intelligent tandborste" så säger den till mej om jag trycker för hårt eller borstar för länge på ett ställe! Det var inte utan att jag kännde mej mindre smart än tandborsten! Men jag är nöjd med mitt inköp och nu ska jag se till att komma ihåg att använda den istället för min vanliga tandborste... Det är nog den största utmaningen... Funderar på att gömma den vanliga...det borde räcka...
**********

Nu till bilden som gjorde mej så himla glad i lördags. Min älskade Tant skickade den till mej och då insåg jag att hon verkligen lärt känna mej genom åren. Synd att hon inte är lite yngre och kille...då hade jag gift mej med henne!


Det är dagen sanning det!
**********

Dagens musikaliska inslag är Iron Maidens "Run To The Hills". Den är helt underbar och i lördags var den om möjligt ännu bättre än vanligt... ;)
Enjoy!!


Att vara självständig

Det där med självständighet ser olika ut för alla, det vet jag. Men nu ska jag presentera vad det är för mej.
För den senaste tiden (närmare bestämt sedan i somras) har jag mer eller mindre dagligen blivit påminnd om att jag faktiskt ÄR en självständig individ som utan större problem klarar mej själv här i livet. Självklart ber jag om hjälp när jag behöver det, men ibland är det steget större än att faktiskt försöka en gång till om det inte fungerar första gången.
***********

Vi börjar väl från början. Jag började mitt liv med att faktiskt kämpa för min överlevnad. På något sätt så tror jag att den kampen har präglat resten av livet. Jag har en envishet som få som jag tidigare skrivit om men framför allt har mina föräldrar (och framför allt min pappa) släppt mej lös och kämpat för att jag själv ska lösa saker och ting. Det började ganska tidigt vad jag kan minnas. Jag började ju tävla inom ridsporten redan i 7-årsåldern och jag minns att pappa mer eller mindre tvingade mej att fylla i mina anmälningsblanketter själv. Visserligen fick jag be om hjälp om det var något jag inte förstog eller kom ihåg, men det här gjorde tillexempel att jag kan mitt personnummer som ett rinnande vatten utan att ens tänka efter.
**********

Jag har alltid varit mer praktiskt lagd än teoretiskt. Detta har gjort att jag inte alltid har haft det så lätt i skolan eftersom det mest har varit teoretiskt men det jag har tagit med mej från skoltiden är framför allt logiskt tänkande. Det vet jag att jag utvecklade tack vare skolan och alla lärare som sade till mej att tänka efter om en sak verkar rimlig eller inte. Även det ser jag som en del av min självständighet eftersom det är en så stor del av tänkande och allmänt fungerande här i livet.
**********

Tillbaka till det här med att jag är praktiskt lagd. Jag klarar det mesta i hushållet på egen hand men jag ber gärna om hjälp med saker som: dammsugning, våttorkning, byte av gardiner och dammning. Sedan är det inte sagt att jag ALLTID ber om hjälp med det (förutom byten av gardiner iofs), men dammsuger jag själv så tar det dubbelt så lång tid som för en "normal" person och jag förbrukar mer än dubbelt så mycket energi och återhämtningen för mej är dubbelt så lång. Detta gör ju att det kanske inte blir städat så ofta som jag hade önskat, men jag har ju inte en grusgång i lägenheten som tur är. ;)
**********

Sådant som rör min bil har jag också lärt mej att klara. Iaf de enklaste sakerna som tex. tanka, fylla på spolarvätska,tvätta den, byta torkarblad, byta glödlampor och lite småskruvande rent allmänt om någon talar om vart jag ska skruva.


Vissa saker behöver jag hjälp med

Men lite större saker behöver jag hjälp med. Som att byta däck, fixa bromsar och andra lite större verkstadsarbeten.  Som tur är har jag underbara vänner som inte tvekar en sekund med att rycka ut. Och självklart rycker jag ut lika snabbt när dom behöver hjälp. Det är ju det som vänskap är, att kunna finnas för varandra när man som bäst behöver det.
**********

Att lära sitt barn att vara självständigt är enligt mej något av det bästa du kan lära ut. Tack pappa och mamma för att ni har gett mej kunskapen att:

* Leva mitt eget liv
* Klara av hushållssysslor som att tvätta, städa och laga mat
* Fixa praktiska saker som att tex laga saker som gått sönder
* Bråka med myndigeter för att kräva det jag har rätt till
* Se mej själv som en stark person som inte låter sej stoppas i första taget
**********

Och efter ett så här superseriöst inlägg så behöver jag lite flumm!!

Måste ju tala om att jag älskar min wounderbaum som luktar herrparfym...mmmmm mums!!!!!

Jag och min "Victory Lane", min nyaste kärlek :)
**********

Dagens musikaliska inslag är en låt som betyder massor och alltid har gjort det. Ja för trots att jag är självständig så har jag en grym separationsångest vissa gånger. Speciellt när det gäller personer som jag tycker mycket om. De jag inte tycker om är jag mest nöjd med att bli av med. ;) Så ödets ironi var det när just en sådan person spelade den här låten för mej i förra veckan. Tack herr Carlberg, det gjorde du bra!


Vinter och kyla

Då kom det oundvikliga även denna vinter... Snön har nu lagt sej och kylan har åter igen bitit sej fast i hela landet. Här i Tidaholm är det ju rena högsommarvärmen, eller ja kanske inte... Inatt när jag kom hem så var det -12 grader inne i stan och jag var tvungen att putta en extra gång på garageporten för att få upp den. Annars så fungerade låset som det skulle utan att ha fruset fast helt! Till skillnad från den gången det var -2 grader och min nyckel fastnade som svärdet i stenen ungefär. Tur att man är tekniskt lagd och fixade det oxå. :)
**********

Som tur är så har det inte snöat så hysteriskt som det gjorde hela förra vintern...och hela förrförra vintern.... Visserligen var det vackert, men bara så länge man var inomhus i värmen!


Ja vackert var det vintern 2010, men fruktansvärt kallt och opraktiskt!

Jag älskar att årstiderna ändras och vintern är en av våra fyra årstider,  men jag kan inte annat än att längta till våren. Det är inte roligt att behöva hacka fram bilen från en garageuppfart när man ska hem. Är MYCKET tacksam för mitt garage här hemma, det är värt sin vikt i guld!
**********

Nu behövs värme i detta hushåll! Inatt sov jag med mitt vanliga täcke, mitt ulltäcke och en fleecefilt! Det var lagom varmt och riktigt jobbigt att gå upp och lämna värmen på morgonen. Men jag är glad att jag har mitt "Sydneytäcke". Det är mitt ulltäcke. Det som jag fick när jag var i Sydney och tävlade i Paralympics.

Bäste täcket i kommun!
**********

Nu är det dags att börja resten av dagen och försöka planera resten av veckan. Känns som om det kommer att gå sådär... Men det är värt ett försök iaf.
**********

Dagens musikaliska inslag är lite komiskt plus att det påminner om sommaren, det behöver jag den här veckan. :)
Håll till godo alla Skansenälskare, Robert Gustafsson-älskare och Peps Persson-älskare:


Ringleden, snö och så är jag söt... Hur gick det till??

Så var det helg igen. Jag inledde den med att jobba två timmar och som tur var så hade jag mer att göra än Åsa hade förra veckan så det gick hyfsat smärtfritt. Dagens roligaste på jobbet var en kille från Norrköping som förklarade väligt ingående varför han tyckte om storstaden men inte småstäder som Tidaholm. Här var inget öppet, i Stockholm var ALLT öppet! Jag förklarade för honom att det var tur att han inte var här på en Söndag... Då skrattade han och gick ut i kylan. En trevlig grabb, hoppas att han inte kommer tillbaka...tycker synd om han som inte trivdes...
**********

Så har jag varit slö, slapp och likgiltig när det gällt att hålla trimm på kroppen i veckan. Det viktigaste har varit bilen. SÅ!! Nu äntligen tog jag tag i saker och ting och rensade ur länkhjulen, pumpade däcken o klädde på mej varmt. Sedan drog ja ett varv på leden!!


Ungefär halvvägs började ja komma igång...

Det började småsnöa på vägen och NU ska ni få se hur "fängelserakan" ser ut:

Rakt fram och inte det roligaste...

Och det berömda fängelset: Tidaholmsanstalten, lääääängst bort i bild:

Ja inte syns det mycket, men Tidaholmsanstalten är där...precis framför skogen...

Efter en sista spurt med snön rakt i ögonen kändes det skönt att snart vara klar. Men något i mitt huvud sade ändå att jag skulle ta ett varv till!! Men snön i ögonen sade något annat så jag åkte hem istället.

Nu väntar en låååångdusch med färgbombning av håret. Sedan MAAAAT!!
**********

Till mina kompisars förvåning (och min egen också iofs) så har jag fått höra att jag är riktigt söt! (Ja, det är flera som sagt det och INTE bara tejer som det brukar vara) Kan iofs tycka att det måste vara fel på synen hos de som sagt det... Men jag vet inte... Jag vet att jag har svårt att ta åt mej komplimanger för jag tror inte att folk kan tycka att JAG ser bra ut...eller??  Hur som helst så är det inte så mycket mer att säga om det men lite småkul börjar jag änå tycka att det är... Dagens musikaliska inslag blir därför:Min älskade Volvo ger mej glädje på många sätt

Ja det är ingen hemlighet att jag älskar min bil. Det har jag alltid gjort, från den första bilen till den jag har nu. Jag har ju lyckats avverka några stycken sedan 1997 då jag satte mej i min lilla Golf för första gången.
Den bilen övningskörde jag i och körde något år efter det att körkortet bärgats. Men det var inte den som blev den första riktiga kärleken. Det var min första Volvo. En silvergrå 945a (-97) som jag verkligen älskade med hela mitt hjärta och faktiskt storgrät när jag förlorade i en liten olycka utanför Tidaholms polishus. 
**********

Min andra Volvo var också en 945a, en vit classic -98, som jag hade riktigt många år. Den var min trogna följeslagare nere i Skåne och stöttade mej på både E4-an o E22-an när det var som tuffast. Speciellt den gången då jag tappade halva avgassytemet mitt på motorvägen!! Det var en upplevelse... Men tack vare min underbara mekaniker i Kristianstad så gick det ju också bra. Det var han som gjorde att jag började spara på citat från bilmekaniker i mitt liv. Han hade massor på lager som man bara vek sej av skratt när han rev av kommentarer som: "Jaha, ska du ha flera turkblinkers nu? Ibland tror jag att du tycker om att få dom stulna...eller är det för att du har saknat mej?" Han var i 50-års åldern och jag svär på att om han hade varit snyggare och 10 år yngre så hade jag satt in en råstöt på han!!


Älskade 945an på sin sista resa...

Tyvärr så lyckades jag på alldeles egen hand o me egen klantighet krasha min annars så tåliga vita springare... Sådant som händer men så otroligt klantigt och irriterande så här i efterhand. Men men...livet gick vidare och jag fick helt enkelt inse att jag var tvungen att lämna 940-serien. Det var med stor sorg i hjärtat jag gjorde det. Menar, det är ju en viss charm när allt börjar skramla runt som om man satt i en enorm maraccas när man kom över 110-strecket...eller när ratten började skaka mer eller mindre okontrollerat när man gasade på motorvägen i 120... Servon var också en historoa för sig...men ack den servo (kärlek) som varar för evigt...
**********

Nu fick jag blicka mot Volvos nyare modeller och då var steget inte långt till V70n. Det var just en sådan jag satt och letade efter på blocket! Alla som vet något om handikappanpassningar vet att det är vissa krav som måste uppfyllas. Bilen får inte ha gått för långt, den får inte vara för gammal och framför allt måste den garanterat hålla ihop i 9 år!! Detta kan tyckas vara ganska enkelt att hitta... Som tur var så hade jag ju lite vana på att leta bilar men det var ändå lättare att hitta bilar som inte passade än dom som passade. MEN!! Till sist hittade jag den här:

Han blev min <3

Ja, den här skönheten hamnade till sist i mitt garage och jag har älskat den sedan första gången jag såg den.


Nej, den är INTE svart som det ser ut på första bilden... Den är Macic blue metallic
**********

Ja, så kommer vi till det här med att min Volvo ger mej glädje på många olika sätt. Det är alla besök på diverse bilverkstäder och kontakten med alla roliga mekaniker som jag bara älskar. Det finns inga män som de som är mekaniker... Humor brukar det fínnas mängder av och ett rakt språk som får de flesta att hoppa baklänges. Som sagt, jag har samlat på mej ciatat från just bilmekaniker. Här kommer ett urval:

50-åringen i Kristianstad: "Vad var det för vits med att tappa avgassystemet mitt på motorvägen då? Det var väl för att ragga snygga bilmekaniker kan jag tänka mej!"

45-åringen i Skövde: "Så stor fin bil och så liten och söt tjej...det är som en liten skönhet i en större skönhet... alltså till storleken sett då..."

60-åringen i Skövde: "Det borde kännas skönt för dej att ha tre erfarna grabbar krypandes i bilen på en och samma gång. Du borde nog komma hit oftare!"

35-åringen i Skövde: "VA? Är registreringsnumret XMU? Är du helt säker på att det inte är MXU? *paus* (killen tittar på bilens registreringsskylt) Ja se på fan, du hade rätt...det ÄR XMU...tjejer brukar ju inte ha koll på sånt där... Förresten, vad snygg du är i dom solglasögonen!"

45-åringen i Falköping: "Oj vilken cool bil...och du kör med händerna... gör du det med alla bilar?" 
**********

Dagens musikaliska inslag är hämtat från Macken...för det är sant... kärlek ÄR större än bilar...


Att göra det omöjliga möjligt

Ja det är jag bra på har jag hört. Däremot så är det inte alltid helt smärtfritt. Ibland krävs det stora insatser och mycket jobb men ibland faller det liksom bara på plats.

I alla år som jag vetat om att den har funnits har jag velat lösa den, men tålamodet och vetskapen om att man MÅSTE gå till väga på ett visst sätt har gjort att jag inte orkat engagera mej alls. MEN!! Efter flera påtrycknigar den senaste månaden så tog jag helt enkelt tag i problemet och tro det eller ej, jag löste det!


Snurra till den hur du vill, jag löser den... förr eller senare iaf...

Jag bör nog tillägga att jag inte är den snabbaste på att lösa kuben, ca 10 min är det snabbaste jag lyckats med. Men jag har ju iofs inte kunnat det längre än ett dygn... Så det går nog snabbare för varje gång jag gör det hoppas jag.
**********

Ja sådan är jag när jag väl får för mej att jag ska lösa något som jag från början ser som omöjligt... Får jag väl för mej att lösa det så gör jag det. Sedan är det nog mer ovanligt att jag följer instruktioner som jag gjorde nu, men det var det som krävdes den här gången och då fick det vara så!
**********

Annars har helgen varit superbra och imorse andades jag ut tre gånger, släppte den avslappnade känslan och tog tag i måndagen. Det behövs ibland, några djupa andetag och så på med planeringshumöret igen! Beställt tid till besiktningen av bilen i veckan, bäst att passa på medans den är ren och inte ser ut som en lerhög med inslag av saltstänk!
**********

Nej, nu är det dags att njuta av min xbox igen. Jag älskar verkligen den...och min rubics cube... Tur att jag har dom när jag känner mej ensam ;)
***********

Dagens musikaliska inslag är min uppfattning av gulligt:


Fåfängan kom med åldern

Som alla mina vänner vet så har jag aldrig varit så speciellt fåfäng. Jag har adrig vårdat mitt hår, jag har aldrig sminkat mej eller brytt mej nämnvärt mycket om generande hårväxt eller rent allmänt funderat på hur andra ser mej.

Däremot har jag åtgärdat det som jag själv inte tycker om. Som tex "mustachen" på överläppen och håret under armarna och på benen. Men annars har det fått se ut som det gör.

Jag skyller på åldern! För strax innan jag fyllde 30 fick jag någon slags ålderskris. Jag fick plötsligt för mej att jag skulle börja bry mej om hur jag såg ut i håret och vårda det lite. Färgning var en del av det hela men också det här med att jag gillar när mitt annars naturligt lockiga hår blev rakt. Det här med lockarna har jag iofs alltid ogillat men nu blev det värre än någonsin av någon anledning...

Sagt och gjort, håret färgades delvis rött och jag såg (enligt andra) minst 5 år yngre ut! Om nu just det sista var sant är det inte upp till mej att avgöra men visst blev jag lite mer poppis bland grabbarna efter det ingreppet. Om det nu beror på att killar vill ha yngre tjejer vet jag inte...det var bara en vild gissning från min sida. Eller så är det så som dom säger att killar lixom tjejer gillar när någon är mån om sitt utseende.
Själv är jag inte lika noga med det där. Tycker jag om någon så tar jag honom som han är.


Snyggaste hårfärgen ever
**********

Att jag fick en ny mössa att ha på mej dom dagarna som jag har en "bad hairday" gjorde ju inte saken sämre direkt... ;)


V O L V O
**********

Jag är inte heller den som fiskar efter uppmärksamhet. Tvärt om faktiskt. Men de senaste veckorna har jag ändå fått massor. Både på jobbet och privat. Det är på gott och ont tycker jag. För visst uppskattar man när man får komplimanger och folk tycker att man är söt. Men jag har något grymt svårt att ta beröm så det känns nästan pinsamt att säga "tack". Men men, dom säger ju att en kvinna är som ett vin, bättre o bättre med åren... Det kankse stämmer... Å andra sidan har jag ju hårfärg som ett rödvin och kommer att ha det ett bra tag till! :D
***********

Dagens musikinslag: "The golden age"


Först gick det upp och sedan gick det ner...men avslutningen var på topp!

Alla har vi bagage som vi samlat på oss i livet. Det här inlägget handlar om den tuffaste delen av mitt liv hittils. Jag delar med mej av den för att få ur mej det helt enkelt men även för att mina vänner ska förstå vad jag faktiskt brottades med i flera år när jag inte var här i Tidahlolm.
**********

Innan min stora ryggoperation, som jag nämnde i det förra inlägget, var jag överrörlig i svanken och höfterna. Dessutom var min ryggrad på väg att långsamt vrida sig som en DNA-stege ungefär. Alla som vet hur en sådan ser ut kan konstatera att det blir en spiralform som inte är hälsosam och inte på något sätt smärtfri.

Det här tillsammans med att jag på den tiden (runt 2004) bodde i Skåne tillsammans med en man som jag till och börja med var jättekär i men som blev mer och mer påfrestande att leva tillsammans med. Jag lyckades att anpassa mej så pass mycket att jag tillsist tappade bort mej själv helt. Med detta kom en viktuppgång som jag aldrig tidigare lyckats med. För vad gjorde jag på dagarna? Jo, jag åt...och jag åt ALLT!! Det existerade aldrig några rester längre än ett halvt dygn i vårt hushåll och jag satte igång och baka. Problemet med mitt bakande var att det nästan aldrig kom in i ugnen. Smetar och degar åt jag upp innan de ens hamnat i formar eller bakades ut.
Det är inget jag är stolt över och det känns pinsamt att erkänna det, men det var precis så det var!

Det här med att röra på sej var inte det lättaste med ryggsmärtorna och jag tog mej inte ur lägenheten allt för ofta. Att jag dessutom tyckte synd om mej själv gjorde inte saken lättare och jag brottades med en enorm ångest. Vägen mellan sängen, köket, soffan och toaletten var uppsliten som en myrstig ungefär. Jag orkade helt enkelt inte göra mer än jag tyckte att jag behövde. Under nästan två år levde jag så här och kroppen tog mer och mer stryk.
Så här såg jag ut när jag var som tjockast

Det enda som höll humöret uppe var stallet och hästen som jag älskade: Beat It (även kallad Bettan)


Älskade lilla Bettan


Sötaste lilla hästen söder om Småland

Bettan var inte den mest lättridna hästen, men vi passade ihop och jag var en av de som klarade att ta fram hennes allra bästa sidor. Vi var ett bra team! Hon var ett fullblod som omskolats från galloppör till ridskolehäst. Hon var den som jag kröp in till och gömde ansiktet i manen på när det var som svårast och hon stog alldeles stilla och när mina tårar var slut puffade hon på mej med mulen och tittade på mej med sina stora bruna ögon. Jag älskade verkligen den hästen och det är inte en gång som jag funderat på hur hon har det. Men någon dag nu ska jag ta reda på om hon ens lever... 
**********

Nu kommer vi till vändningen.

Jag fick min stora ryggoperation. Det innebar att dom opererade in titanstag i hela ryggraden för att stötta upp den. En steloperation helt enkelt. Jag ska inte gå närmare in på alla komplikationer eftersom bara det är en historia för sig. Men efter två veckor på sjukhus (en för mycket än planerat från början) kom jag hem och vårdades där av min älskade pappa som tagit ut semester just då för att kunna vara med och hjälpa mej när jag behövde det som mest.

Relationen med min pojkvän började mer och mer knaka i fogarna eftersom jag började hitta tillbaka till mej själv igen. Jag har alltid haft en enorm vilja och envishet och nu började den öka i styrka efter att ha legat slumrande några år och det skapade konflikt på hög nivå.
Det jag framför allt började inse var att jag inte ville befinna mej i den situation som jag själv satt mej i.

Det slutgiltiga steget till en förändring fick jag hjälp med. Han som har ett speciell plats i mitt hjärta "råkade" komma i min väg en dag när jag var i Tidaholm på besök. Vi hade inte träffats på flera år och bådas liv hade förändrats något enormt. Men han ställde mej mot väggen på ett sätt som ingen annan hade gjort och puttade mej över den sista kanten till förändring. Jag förstår fortfarande inte hur han kunde veta hur jag kännde mej inombords men det gjorde han och för det är jag honom evigt tacksam.
**********

Nu tog jag tag i livet! Jag insåg att det här var en resa som jag var tvungen att göra helt ensam och det innebar att jag gjorde slut på relationen jag hade i Skåne och även det är en historia för sej... Men det hela resulterade i att jag flyttade tillbaka till mitt älskade Tidaholm igen.

Med välbefinnande och välmåendet på tillbakagång började jag även att rasa i vikt och efter ca ett år såg jag ut så här:

Ibland räcker det med att börja må bra igen

Jag ska nog inte stoltsera med att jag klarade av allt HELT ensam. Hela tiden har jag haft vänner runt mej som stöttat och hjälpt mej på olika sätt, både nere i Skåne och här i Tidaholm. Ni vet vilka ni är och ni kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta!
**********

Idag är jag mest tacksam för att jag trivs så med mej själv som jag faktiskt gör.
Jag har ett jobb som jag trivs med och arbetskompisar som är guld!! Jag har han som betyder massor i mitt liv och han uppskattar mej precis som jag är. Jag har kompisar i min närhet som även har förståelse för när jag behöver "ensamtid" men som finns när jag behöver dom som mest. Jag har en mysig lägenhet i staden som jag älskar och en familj som är något splittrad men som jag älskar massor!

Ja, när jag tänker på hur det var så funderar jag på varför jag har varit tvungen att utstå smärtan som var både fysisk och psykisk... Men jag är sådan som tror på att allt har en mening. Och mår man kass så vet man sedan hur det är att må riktigt bra och det är precis det som jag gör just idag, för idag är jag på topp!


Älskar min hårfärg!
**********

Som vanligt avslutar jag med musik. Den här låten förknippas med "den stora vändningen":


Rastlöshet, hockey och Futurama

Ja då har man börjat jobba igen. Det har gått riktigt bra men mitt stora problem med rastlöshet kom hastigt och ganska olustigt tillbaka. Det är egentligen inte så konstigt men det största problemet är att kroppen inte riktigt orkar med det tempo som jag satt upp. Hjärnan vill men inte kroppen helt enkelt. Allt är som vanligt med andra ord!

Det här har inneburit två vändor på ringleden två dagar i sträck. Inte så lyckat med tanke på min axel men jag är expert på att överkompensera så det har gått ganska bra ändå. Igår var jag ute i världens blåst och snöblandat regn. Det tog nästan en timma att komma runt och när jag var hemma igen var jag plaskblöt utifrån och in och innifrån och ut! Men jag tinade upp i duschen som tur var.
Idag gick det lite lättare eftersom det "bara" blåste en massa och jag hade motvind mer eller mindre hela vägen! Tror det var medvind ca 10 meter på den så kallade "fängelserakan" så det får man ju vara tacksam för!! Imorgon finns en risk för en runda till, men inte helt säkert eftersom jag jobbar något mera än jag gjort de senaste dagarna.
**********

Gårdagen var inte slut efter ringledsturen. Jag kom ju på att det var hockey på tv! Sverige - Finland i semifinal i JVM! Det fick man ju bara inte missa!!!! SÅ... Jag lade mej tillrätta i min älskade soffa och fick mer eller mindre en hjärtattack innan det var klart. Jo, jag tar hockey på största allvar om någon undrar...

Tanken var nu att jag skulle gå och lägga mej eftersom det var mitt i natta, men inte då... Runt 3-tiden blev jag hungrig och då var det ju lika bra att äta lite och fortsätta att titta på nästa semifinal: Canada - Ryssland.
Den matchen var inte att leka med och jag är tacksam för att jag höll mej vaken. Det var sännande hela vägen trots att jag (och säkert alla andra som tittade på matchen) trodde att det var avgjort när tredje perioden började och det stog 6-1 till Ryssland. Canada, som för övrigt är en underbar hockeynation, var inte villiga att vika ner sej så lätt och efter underbart spel och ytterligare risker för hjärtattacker i min soffa så blev slutresultatet 6-5 till Ryssland!!

Nu ser jag fram emot finalen mellan Sverige och Ryssland som spelas natten till Fredag. Den ska jag INTE missa för något i världen!! Hoppas bara alla stormar håller sej lugna så ska det nog inte vara några problem att se hockey i detta hushåll!! (SVT1 kl. 01.50)
**********

Så kom vi till min avkoppling den här veckan. Jag har alltid älskat tecknade serier. Som barn var jag salig när jag fick titta på serier som Dr. Snuggles, Bamse, Barbapapa och Trasdockorna (och låt oss inte glömma all Disney som insupits i denna hjärna). Men som vuxen (hahaha vuxen...) har jag fassnat för serier som Simpsons, Family Guy och ej att förglömma FUTURAMA!!


Från vänster:
Dr. Zoidberg, Leela, Fry, Bender och Dr. Franzworth

Anledningen till att just Futurama har en så pass stor betydelse för mej är att det var just den serien som var räddningen för mej när jag låg i sängen och väntade på att få operera ryggen. I nästan ett helt år tittade jag igenom alla fyra säsonger om och om och om igen... Det var tragiskt nog det som höll mej igång och gjorde att jag reste mej och gick upp ur sängen alls på dagarna (för att byta skiva i dvd´n). För samtidigt som det var en källa till glädje så förknippades den länge med det lidande som jag levde med under detta år av väntan.

Nu har jag inte tittat på det alls sedan jag opererade ryggen och det är snart fyra år sedan! Men en vän skickade en mugg i julklapp som gjorde att jag blev påminnd om serien:

Bite my shiny metal ass!!

Just den repliken säger roboten Bender när han blir irriterad över något och det vet min polare SÅ väl att jag gillar. Nu har jag insett att jag faktiskt KAN se serien utan att få den olustiga känslan av frustration och irritation som förknippades med ryggsmärtor och vantrivsel.
**********

Dagens musikaliska inslag kommer från Tidaholmsbandet Pastoratet med den passande låten "Idyllen" som handlar om staden som jag älskar mest <3


slutet på 2011 och början på 2012

Ja då har jag haft en liten sådan "konstpaus" från bloggen igen. Eller så är det jullovet som varit lite FÖR effektivt. Hur som helst så har jag haft superbra mellandagar och det är nog det som påverkat min stackars blogg lite negativt. MEN!! Nu är jag tillbaka!! Och den som inte orkar läsa ett låååångt inlägg kan lika gärna sluta läsa nu. :p
************

Julafton var som ni tidigre läst en riktigt hit! Juldagen gick inte som planerat men det var nog lika bra det. Jag och lillasysteryster skulle gått ut här i Tidaholm. Men hon bangade ganska tidigt på dagen och tur var väl det för ju längre dagen gick ju mindre kände jag för att gå ut... Det hela slutade med att jag städade lite i lägenheten, slappade lite i soffan och gick på juldagsbio. Jag har ju alltid gillat Stig-Helmer och på juldagen kunde jag slå mej ner i  en av Sagateaterns mer eller mindre obekväma stolar och avnjuta "The Stig-Helmer story".
Filmen var helt ok, lite seg här och där men det är dom ju allihopa. Ett lagom tidsfördriv en juldagskväll. Efter det blev det supergos med kissen (var fortfarande kattvakt)!! TVÅ timmars supergos närmare bestämt...sedan somnade min arm...
**********

Annandagen blev en slö och slapp histora som utspelade sej liggandes på rygg i min älskade soffa. Filmerna avlöste varandra och det mest intressanta som hände var att jag fick några trevliga telefonsamtal som gjorde att min tredjedag jul inte blev fullt lika slö och slapp!! Dagen avslutades med att farsan tittade in på en tallrik gröt och då ansträngde jag mej så pass att vi satt vid köksbordet...DET kändes stort just då!!
Dagen avslutades som den började, i min älskade soffa...
**********

Tredje dag jul blev stressig men rolig. Jag åkte upp till norra Bohuslän och hälsade på en gamman ovän. Ja vi var onvänner några år, men nu hade det gått över och vi blev riktigt bra kompisar och jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta hålla kontakten.
Hon bor i Strömstad men riktigt SÅ långt åkte jag inte. Vi möttes upp i Tanum där C har sin mamma och efter världens godaste fika åkte vi in till Grebbestad för att gå på mellandagsrea i Sportshopen.


Hamnen i Grebbestad

Efter en snabbsväng in på ICA och en något längre tur i hamnen så började shoppingångesten. Det första jag fick syn på var nämligen loggan som jag nästan går igång på:

ÅÅÅÅHH...ADIDAS!!

MEN jag är mycket stolt över mej själv, det blev "bara" en tröja för 300 kr (REA 50%, den hade alltså kostat 600 kr!!) C har ju en lite son på 3 år som tröttnade ganska snabbt och det tackar min plånbok för!!

C och sonen J intog därefter lekplatsen som fanns strax bredvid där min bil stod parkerad och jag tog en extra tur i hamnen igen. Då insåg jag att det jag saknar mest med Skåne och framförallt Åhus är havet, båtarna och tro det eller ej: måsarna!!
J kom springande mot mej och gav mej en kram och pekade mot min bil. Dags att röra på sej!


Den dära v70n <3

Tillbaka hos mamman i Tanum bjöds vi på en underbar lunch och efter det åkte vi skilda vägar. Hoppas verkligen inte att det dröjer nästan 3 år till innan jag får träffa C och J igen!!

Sedan började min resa hemåt Tidaholm igen och under den tiden fick jag reda på vad Torsdagen skulle innehålla! Tänk vad bra, ibland fungerar det att planera även för mej! ;)

Den som tror att min dag var slut efter det här kan tänka om! Jag kom på att min tredje julafton skulle firas i Skövde dagen efter så det var snabbt in och ännu snabbare ut på Stallsiken!!
**********

Onsdagen var min tvätt-o-städdag!! Jag började redan kl 7 med första maskinen tvätt sedan gicks lägenheten grundligt igenom med dammsugare och dammtrasa. När jag var klar var klockan massor och jag såg ut som ett luggslitet lejon med ilsket röd man! In i dischen för att göra mej klar för julafton nr 3.

Syster, Anders, farsan, B och hans fru S åt en jättegod potatisgratäng med kalkon. B och S tackade för sig och jag var nog mer nyfiken än syrran för nu ville jag ha PAKET!!

Bästa julklappen i år blev:

Plattången matchar ju mitt hår :D

Dagen avslutades med kattmys och det skar i hjärtat när kissen följde efter mej ut till bilen och jamade. Han ville verkligen inte att jag skulle åka. Men klockan var över midnatt och jag skulle upp tidigt dagen efter så det var bara att åka hem och slå ner kudden. Om någon nu tror att det gick bra att sova så kan jag lugna alla med att det gjorde det INTE!!
**********

Torsdagen började tidigt och efter en snabb mellanladning på Säve tillbringade jag resten av dagen hos "snyggast i kommun". Det var precis lagom för min del och kommande dagar fram till dagens datum har mer eller mindre tillbringats där. Inte mej emot! ;)
**********

Nu är det dags att ta tag i mitt liv igen. Idag börjar jag jobba igen efter juluppehållet och det är faktiskt med lite blandade känslor. Trodde att jag skulle sakna jobbet massor, men jag har faktiskt lyckats njuta av min ledighet.
Å andra sidan så kommer jag nog igång ganska snabbt igen. Jag har ju världens bästa Åsa och Jennie i huset och dom har jag saknat <3
**********

Dagens musikaliska inslag kommer från Braveheart som vi kollade på häromdagen. Många långhåriga skottar i den filmen... *mums* ;)


RSS 2.0