Julafton i Mariestad 2011

Att ett år kan gå så fort! Åter igen firades julafton hemma hos min lllasyster och hennes sambo Anders i Mariestad.
I år var vi åtta stycken eftersom anders familj också var med och det var riktigt trevligt, det flöt på bra och alla trivdes med varandra. Syrran hade som vanligt lagat jättegod mat och Anders hade klätt granen. Det var en söt liten gran som var mer gles än något annat så när jag först såg den så sa jag lite halvelakt: Oj då, det var glitter med gran det! Anders förklarade då för mej att man var ju tvungen att fylla ut med något och det ska ju vara glitter på julen! Jag kunde bara instämma och när ljusslingan kom i så var granen riktigt stämningshöjande.


Sötgranen i närbild
**********

Efter god rinsgrynsgröt, lite allänt snack kring köksbordet och fixande av min julfrisyr så hamnade jag i soffan. Denna soffa! Den är underbart skön att sitta i och hade inte Anders föräldrar och bror med flickvän anlänt när de gjorde så hade jag slumrat till en stund.
**********

Tiden rullade på i en rasande fart och snart var det dags för traditionella Kalle Anka och hans vänner på TV och efter det var det dags att äta!


Ingen jul utan tomteverkstan!!!!!!
**********

Efter maten hamnade nog alla mer eller mindre i matkoma...utom min syrra o farsan som gick ut på en power walk. Och den walken var det nog power i gissar jag. Farsan hör till de där som är som en iller. Snabbt och raskt promenerar han utan att låta sej stoppas! Men båda kom tillbaka efter en timma ungefär så de hade nog inte hunnit med att knata runt hela Mariestad!
Vi andra som inte orkade vara fullt lika hurtiga hamnade i tv-soffan igen. Nu vankades det "ett herrans liv - julspecial". Jag vet inte varför men jag gillar den humorn. Det är något igenkännande med det där att bo i en by där alla känner alla och alla vet vad den andra har för sej... ;)
**********

Julklappsutdelningen gick för en gång skulle lungt och stillsamt tillväga. Jag fick det jag hade önskat mej allra mest: vinglas!! Hade ett i min ägo innnan så det var lite pinsamt de gånger som jag fick för mej att jag skulle bjuda någon annan.


Nu slipper jag kanske bli mobbad för att jag bjuder på vin i vanliga dricksglas :D

Jag vet inte varför, men när man ätit julmat och är proppmätt och känner att man troligtvis inte kommer få ner något mer innan året är slut så trycker man i sej massa julgodis och frukt! Så också i år. Men soffan är SÅ go precis just då.
**********

Tiden går fort när man har roligt och jag som hade längst att åka tyckte att det började bli dags att röra på sej när klockan närmade sej 23... Pappa som inte är någon nattmänniska instämde och vi åkte mot Skövde och Tidaholm igen. Jag avslutade dagen/natten med att åka och klappa lite på kissen som jag är kattvakt åt. Det var ett perfekt sätt att varva ner. Tyvärr blev han grymt besviken när jag reste mej från köksgolvet och åkte hem igen.  Själv tyckte jag att en timma på ett hårt köksgolv var alldeles lagom!
***********

Som vanligt avslutar jag med musik och idag blir det "tipp tapp" lite mer upptempo!! :)
****God Jul alla mina vänner och alla som jag inte känner!****

Det lackar mot jul...

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här. Om sanningen ska fram så har jag helt enkelt inte haft lust för det har varit lite FÖR myket de senaste två veckorna... MEN!! Nu ska jag bara jobba imorgon  och sedan är jag ledig ända till nästa år :D
**********

För en vecka sedan var jag på mitt första och enda julbord. Det var hur kul som helst! Jag har världens underbaraste kollegor i Destination Skaraborg!!!!! Vi var på Wrågården utanför Falköping och där bjöds vi både på Bisonsafari i totalt kolmörker och glögg i Hönshuset. Det var stämningsfullt och mysigt på alla sätt och vis.
Att åka in genom staketet till bisonhängnet var lite som "Jurassic Park-light".


Stämningfullt i hönshuset
**********

Jag har redan förträngt min lilla fyllilylla förra helgen och laddar nu om för juldagens festligheter. Menar, det här KAN ju bara inte bli tråkigt iaf! ;)


Julöl från Grebbestad, äpplen från ICA, tomte med häst från en julklapp från förr och whiskey från canada... Ja, vad kan bli fel här??
**********

Annars har det varit en tuff tid för mej rent hälsomässigt. Kroppen är skitopiss helt enkelt, men det som inte dödar det härdar. Jag står framför ganska stora prövningar men räknar med att jag klarar av det precis som allt annat hittills. Jag har underbara vänner som stöttar mej och just nu behöver jag er mer än någonsin!
**********

Julfirandet har inletts! I eftermiddags firade jag julafton nr 1 hos morsan.


Två små röda luvor i mossan
**********

Nej, nu ska jag ladda om inför veckans och årets sista arbetspass! Som vanligt blir det nu musik. Vi komma vi komma!!!!! Haha


Lite lagom stressigt

Ja idag kom jag på att helgen faktiskt inte börjar på fredag eftermiddag. Jag jobbar ju på lördag också!! Aja, det är ju bara två timmar så det ska jag nog överleva. Dessutom är det helt ok att jobba helg för då kommer det oftast in tidaholmare som ska köpa revybiljetter och det är lite roligare än mycket annat. :)
**********

Idag har jag jobbat förmiddag, det resulterade i att jag kom hem när jag i normala fall börjar jobba: strax efter kl 13.00! Då var jag ganska så trött så jag passade på att vila mej i form i ca två timmar. Efter det tog jag tag i något som jag har skjutit upp ett bra tag. Jag städade, tankade och tvättade min älskade bil. Trodde inte att det skulle ta så lång tid men har man väl börjat så nöjer man sej inte förren man är helt till freds med resultatet. Iaf gör inte jag det. Så summan av det hela blev att det tog nästan tre timmar!! Då ska man ha med i beräkningen att jag inte tankade full tank och att jag körde in bilen i Statiols biltvätt!! Det som tog mest tid var städningen som jag faktiskt trodde skulle gå snabbast. Men hur som helst så blev jag nöjd och det är ju det viktigaste.Älsklingen blev ren i Statoils biltvätt och mitt humör pekade uppåt
**********

Efter det så var jag superduktig (för att vara jag) och handlade och lagade mat. Och inte nog med det, jag städade undan efter mej i köket!! Diskade och torkade...fixade och trixade tills köket såg ut som när jag började. De som känner mej har troligtvis satt i halsen och kippar efter luft nu men jag lovar och svär att det är sant!! Tror minsann att jag börjar bli vuxen!! Hjälp!!
**********

Nu är jag nyduschad och redo att slå skallen i kudden för att vara riktigt pigg till min jobbigaste men förhoppningsvis roliga morgondag. Som vanligt kommer det ett musikalsikt inslag som idag inleds med en sketch. Robert Gustafsson och Peter Settman i högform!!


Julen kan komma

Ja nu kan julen komma. Jag har packat in min axel i paket och julsakerna som ja orkar me i år är uppsatta. Så nu kan jag släppa den saken iaf. Tur att jag har en snäll pappa som ställer upp när jag knapt kan lyfta armen...
Som tack bjöd jag honom på kvällsmat och vad skulle passa bättre än risgrynsgröt?!
**********Annars är den här veckan så stressig som den bara kan vara... Ser verkligen fram emot helgen men det är ju några dagar dit. Det enda positiva när det är som stressigast är att då brukar dagarna ha en tendens att gå hyfsat snabbt. Och då blir det helg snabbare!!
**********

Jag har fassnat i ett träsk!! Galenskaparna-träsket!! Lyssnar mer eller mindra bara på musik från dom och kollar på massa klipp. Humor när den är som bäst just nu. :)
Saken är nog den att jag saknar västkusten en hel del... Och så saknar jag M.... MASSOR!! Världens bästa M o hennes två prickar.... Suck... Hoppas vi kan ses lite nu i jul. :)
**********

Ja det här inlägget blev nog lite rörigt... Men hur som haver så har jag iaf julpynat nu:


Snyggaste zebran ever fick lite juleglitter :)
**********

Jaha, så var det dags för dagens musikaliska inslag. Och tro det eller ej, men det kommer INTE från Galenskaparna!! Det är en julsång som jag älskar över alla andra. Luta er bakåt och njut...


3e advent med Grinchen

Ja så var den här helgen också slut. Den har varit precis som mitt liv i största allmänhet, höööga berg och djuuupa dalar. Det finns som vanligt dom som gör det lättare när dalarna är som djupast och det är jag VÄLDIGT tacksam för. Anna och Brita är två av dom, så...tack till er för den här helgen. :)
**********

Helgen har annars präglats av smärta och illamående. Käkar ju smärtstillande för min axel och det tål visst inte min mage så jättebra. Jag som annars har svårt att äta får det helt plötsligt mer eller mindra omöjligt... Inte kul men jag tvingar mej själv så gott jag kan.
**********

Nu är det tredje advent och julen närmar sej med stormsteg!! Trots det har jag inte orkat stressa upp mej något nämnvärt över det. Jag ska ju fira med min familj och det är det viktigaste för mej i år.
**********


Renhornen i hallen har blivit upplysta
**********

Nu är det kväll och efter lite plockande, städande och diskande så intar jag soffan för att avnjuta en av de bästa filmerna jag vet: Grinchen!!
Anledningen till att jag gillar filmen så mycket är Jim Carreys rolltolkning av karaktären. Helt underbar!! Hade jag kunnat hade jag haft honom som pojkvän... Grinchen alltså, inte Jim. ;)


Jag och Thure (sköldpaddan på bordet) njuter av adventsmys och Grinchen
**********

Idag är ingen vanlig dag...så det blir två klipp som avslutning. Det första är den schen som jag gillar allra mest i Grinchen:


Undrar varför han inte får några meddelanden... ;) Hehe!!
**********

Klipp två är ett musikalsikt innslag. Det är en låt som jag tycker är jätterolig men som jag vet att vissa tycker är provocerande. Vad ni än tycker så lägger jag upp den här, varsogoda: Kramgoa Lothar - I en negers skinnkavaj


Anna
Ja det här inlägget gör jag för att hylla min allra äldsta vän. Med det menas inte att hon är den äldsta i ålder, utan den person (förutom närmaste familjen så klart) som funnits i mitt liv allra längst tid.
**********

Ja, det är Anna det. Antagligen kommer hon att mer eller mindra hata mej för att jag skriver om henne nu. Men det får jag ta i så fall. Igår känndes det som att vi liksom började en ny fas i livet. Låter djupt och det är det nog. Igår insåg jag att vi båda hade uppnått samma ålder. Jo, jag vet att vi är födda samma år och att det innebär att vi iaf i några månader är lika gamla. Men igår fattade jag på riktigt att vi nu båda klivit över en gräns i livet.
Självklart så talar man inte om en dams åler (haha dam!!), så jag tänker inte skriva det rakt ut... För DÅ om någon gång kommer hon att slå mej. ;)
**********

Det hela började i lekis när vi var 6 år. Jag minns inte riktigt varför vi blev kompisar men jag antar att vi lekte tillsammans och då insåg att vi gillade varandra. När vi började skolan så gick vi i samma klass. Det gjorde vi sedan ända fram till det var dags att börja gymnasiet. Minns att vi följde med varandra hem ibland efter skolan och lekte. Minns att jag i början var rädd för både deras hund Molle och Annas pappa. Men det kom jag ganska snabbt över som tur var. Hennes mamma tyckte jag om och systern såg jag upp till för hon var ju SÅ mycket äldre än oss... Jag som hade en lillasyster tyckte att det var helcoolt med en storasyster.
**********

Ett intresse som vi alltid har haft är det här med djur och då framför allt hästar och hundar. Det var nog tack vare Anna som jag blev en "hundmänniska" istället för "kattmänniska". ;) Men just det här med hästar har jag måååånga minnen tillsammans med Anna. Var vi inte i vårt stall i Kungslena så var vi i något av de stall där Anna red. Dessutom red hon också en tid på "min" ridskola, Kultomten i Skövde. Där hade vi nog inte riktigt samma favorithäst men jag minns att det blev SÅ mycket roligare att prata om ridskolan när hon visste vilka hästar jag babblade om.
**********

Det här med mitt funktionshinder tror jag inte att Anna någon gång direkt sett som ett hinder. Det är klart att hon fick hjälpa mej mer än andra kompisar hon hade men jag uppfattade inte att hon tyckte att det var något konstigt med det. Det var ju bara så det var och jag vet nog ingen som sett mej som Bambi på hal is så många gånger som hon.
Ja det finns alldeles FÖR många historier som man kan berätta om vår uppväxt. Och jag ska göra alla besvikna genom att inte dra en enda! För det är något som är mellan oss.
**********

Vi har växt upp sida vid sida under alla dessa år. Självklart har vi varit mer eller mindre osams ibland, men inte så pass mycket att vi någon gång sagt upp bekantskapen. Ingen av oss är bra på att höra av sej heller, så under vissa perioder så har vi inte hört ett pip ifrån varandra på flera månader och jag tror tillockmed att det någon gång gått uppe emot ett år utan kontakt. Men det är en av de saker som jag gillar med Anna, det är alltid det samma när man väl hörs! Ett år eller två dagar, det är ingen skillnad. :)
**********

Idag är jag glad för att vi bor i samma stad och kan ses precis när vi båda önskar. Under min tid i Skåne insåg jag hur mycket jag saknade Tidaholm och det var mest för att jag saknade mina vänner och rötter som är så djupt rotade här. Anna är och förblir en del av mina rötter och kommer alltid att vara det.
**********


Eddie, Annas golden, ligger på mage under soffbordet...paddvarning på det ;)
**********

Humor är en starkt drivande kraft i vår vänskap, så har det alltid varit, och det är nog det som har gjort att vi har så många roliga minnen tillsammans. Slänger jag ur mej meningar som: "Då var det den stora dagen då...som har kommit då..." eller "Ååååååh, jag läääängtar....kom min tjurige snygging!!" eller "Hoppla i halmen ja..." eller "Vad är det om? Kom! Vad är det omkom!" Ja då lägger hon upp ett asgarv och kontrar med meningar som: "Jaaaaaaa... Nu blev jag rastlös här..." eller "Ja se här kommer, ROSAMUNDA!!" eller En doft av vååårrr och äldre herre"
Ja nu blev det VÄLDIGT intern humor här, men Anna vet precis vad jag menar. :)
**********

Så kom jag till ett avslut då... Min vana trogen så blir det nu musik. För vad kan inte passa bättre än:


Både upp och ner....

Ja nu är livet mest höga berg och riktigt djupa dalar... Igårkväll var livet tipp-topp tack vare en viss person... Det var nästan så att jag dansade på rosa moln när han åkte hem och jag somnade som en liten gris INNAN kl 3.
MEN!! Idag har det mesta gått emot mej. Förutom jobbet... Där gick det bra och det var skönt eftersom jag tillbringade mer eller mindre 6 timmar där (exlusive 30 min lunch och andra ärenden). Jag lyckades äta lunch...UTAN att må illa!! Det har jag inte lyckats med på två dagar nu. Det gjorde mej på riktigt bra humör. Men ack den lycka som varar... Det räckte med att jag kom hem så kom illamåendet tillbaka... Underbart!! Nu känner jag att jag lever igen!! Axeln har börjat göra ont på riktigt nu... Förut kröp det mest och domnade, nu gör det så ont att tillockmed jag drar mej för att röra på mej... Det är stort!!
**********

Nu är det handboll: Sverige - Croatien. Funderar allvarligt på att gå och lägga mej i sängen och kolla. Med risk för att somna... Men då sover jag ju iaf några timmar det här dygnet. ;)
**********

Fick mina första julklappar härom dagen också. Tack bröderna Gunnarsson från Skaune, Sweeeden! :)


En t-shirt med tryck...vackert...eller nja... hehe


"Bite my shiny metal ass!!"

Sista julklappen köpte jag till mej själv. En thermokjol...som en åkpåse för vuxna fast annorlunda!! ;D


Kan nog va bra o ha...när det blir riiiiktigt kallt.
**********


Ikväll känner jag att jag behöver något roligt. Så dagens musikaliska inslag är ett klipp från Sefan & Kristers sommarbuskis som jag och en kompis mer eller mindre kunde varje replik i för ca 10 år sedan!

Se här kommer ROSAMUNDA!! *asg*


Satan i gatan!!

Ja då kom vintern igen då! Förra vintern klarade jag utan större problem, men det var på det berömda håret vissa gånger... Nu snöade det i två dygn, sen sade det PANG!! Min axel är pajj och nu har jag hyperångest över hur jag ska klara mej igenom den här vintern som knappt har börjat...
**********

Jag har som tur är inte så ont men knaprar Naproxen nu... Imorgon blir det en tripp till sjukgymnasten så får vi se vad hon säger om det. Förhoppningsvis dömer hon inte ut mej helt. ;)
Det som är värst är att det kryper i hela armen ända ut i fingrarna... Så sjukskrivning är inte att tänka på ens.!!  Klarar inte av att ligga hemma och tänka på hur obehagligt det känns...
**********


Kan ju inte ha mitella...så det är tejpat i väntan på bättre tider...
**********

Kvällens musikaliska inslag står Bellman för... eller ja, han skrev den...men Stefan o Krister framför den... :)


Rally i P3, Family Guy och bildäck

Igår kväll kom jag fram till hur mycket jag faktiskt saknar Rally i P3. Jag var åter igen hos "snyggast i kommun" och jag vet inte hur vi kom in på det, men jag tror det var så att vi såg Lars Adaktusson på tv och då kom vi in på låten om hans frisyr. Jag saknar verkligen karaktärer som: "Lotus, Lasse och Ludmilla", "Väderannika", "Gundemannen", "Pekka", "Stojan" och "Robertsson". Det är det bästa man kan lyssna på när man kör bil tex för man blir inte så agressiv i trafiken. :) Resorna till och från uddevalla när jag fick körkort hade verkligen inte varit det samma utan Rally i bilstereon och jag är mer än tacksam för att jag köpte skivorna som de gav ut :)
**********

Annars så sov jag mer eller mindre bort hela gårdagen. Men jag behövde det för jag har inte sovit mer än 3-4 timmar/natt den senaste veckan. Försökte se igenom första säsongen av "Family Guy", men jag sov mej igenom den istället. Får nog se om den igen för jag VILL ju se den!! Kanske kan bli kvällens aktivitet istället för ringleden... Ja, där vaknade latmasken i mej... Men någon helg ska jag ta det lite lugnt också. :)
**********

Jag inser mer och mer hur mycket jag älskar min bil. Och utan däck ingen bil! Jag stör mej mer och mer på att jag MÅSTE åka och slita på mina dubbdäck på barmarken. Men härom natten så behövdes dom! Ishalka och jag kanade ändå nästan rakt in i ett staket... Men jag klarade det eftersom jag visste att det var halt och hade börjat bromsa in tidigt för en gång skull. *Klappar mej själv på axeln och funderar på om jag faktiskt börjat mogna* 
Såg på sommardäcken att dom klarar en säsong till. Gött det eftersom jag inte har så jättestor lust att lägga pengar på det i vår sen...


Gislaved är bra skit, men nu får dom vila. Michelins dubbdäck gör sitt jobb nu. :)


No tires, no car!
**********

Ja ju är det nog dags att ta tag i den här dagen, skövde och julklappsinköp väntar!
Avslutar som vanligt med musikinslag och inte helt oväntat kommer det från Rally i P3. Jag presenterar: Lars Adaktussons frisyr


Fia med knuff

Hade sovmorgon igår.... Det gick ju...som väntat... Jag vaknade första gången runt 5...andra gången runt 6 och när jag hade lagt ner STOR ansträngning så lyckades jag sova riktigt länge...ända till 08.15!! Då gav jag upp!! Men jag unnade mej lyxen att ligga kvar och slapp-glo på tv en timma. Det var inte helt fel det heller. :)

**********

Jobbet gick bra också. Har ju Åsa att jobba med så dagen gick undan som bara hejsan :) Var lite seg precis där runt 16-tiden när jag slutade, men hade ju faktiskt lovat "snyggast i kommun" att jag skulle komma bort till han och tjöta skit och bara vara... :) Och så här i efterhand så ångrar jag det inte!! :)


**********

Kan kanske tala om att jag inte är världens bästa förlorare... Han utmanade mej i Fia med knuff!! Jag förlorade första rundan stort!! Efter det tror jag faktiskt att han lät mej vinna...iaf en av de 4 omgångarna vi spelade... För husfridens skull. ;) Summan av det hela var iaf två av de roligaste timmarna jag haft på hela veckan. Undrar om han vill ha revanch ikväll...??


Spelplanen är laddad för omgång 2...jag låg under med 0-1...spänningen var på topp!!

***********

Nu är det lördag och jag planerar att göra ingenting några timmar nu. Kaffe var en underbar start på dagen. Nu blir det slapp-mode on ända till ikväll :)

**********

Dagens musikinslag kommer från några av mina idoler: galenskaparna!! Har älskat macken sedan jag var liten och kommer nog alltid att göra det. Mycket nöje!!


IKEA in da Jönköping

Ja jösses vilken underbar dag!! Jag och Johanna flummade loss totalt inne på IKEA!! Dessutom kan jag bli liiite avis på hennes flyt idag... Men tycker ändå att hon om någon är värd det! Underbar människa, känner henne mycket väl!! <3
Hittade la lite äkta IKEAporr bland hyllorna...
Om någon undrar så är detta en bild av mej och Johanna

Ja, efter detta flumm var jag tvungen att koppla ner verksamheten lite när jag kom hem. Detta resulterade i att jag låg helt apatisk och utslagen i soffan i nästan två timmar! Konstigt nog somnade jag inte och det är ju bra eftersom jag hoppas att jag kan sova iaf någon timma inatt.

**********

För övrigt var jag ledig idag. Det där med att vila upp sej lite när man är ledig har jag gett upp för läääängesen! Men till helgen hoppas jag att det kan bli liiite vila iaf. :)


**********

Är otäckt laglig och har sett till att vinterdäcken sitter på bäste volvon. Tack herr Persson för din insats, starkt jobbat!! Känns visserligen lite slöseri med dubben att köra nu eftersom det är barmark nu. Men man vet ju aldrig. En dag knäpper det till och så har vi en meter snö igen, minst!!

**********

Nu är det kaffe i en annan del av Tidaholm... Så jag lämnar er med dagens musikinslag. Den sumerar dagen på ett helt underbart sätt, två timmar i bilen med Johanna är inte det minsta tråkigt! :DRSS 2.0