Ringleden, siffernörd och färgkoder

Då har jag haft en paus i mitt bloggande igen. Eftersom jag varit i en svacka rent socialt så har jag tyckt att det har räckt med att vara trevlig och social på jobbet. Jag har ju ett serviceyrke och i perioder så orkar jag bara vara lugn, stillsam och trevlig under arbetstid och när man kommer hem och stänger dörren så har det varit lugnast att bara kunna göra vad jag själv vill och varva ner i min älskade soffa. Det har jag njutit av från i söndags fram till igår. :)
**********

Annars så har jag tagit det lugnt med min träning. Jag har vilat min axel som jag fått order om men jag kan inte säga om det gjort varken till eller från för det har gjort mer eller mindre lika ont ändå. I tisdags fick jag nog och knaprade i mej Tiparol bara för att få en lugn kväll. Det fungerade men resulterade i kraftig illamående och taskig sömn, precis som det brukar göra. MEN...idag kunde jag inte hålla mej längre! Ringleden intogs efter jobbet och jag hade varit så duktig innan att jag rensat länkhjulen från allt hår plus att jag fick däcken pumpade. Det gjorde att motståndet minskade och jag hade en riktigt trevlig tur runt leden. Att jag pratade i mobilen mer än halva varvet runt gjorde att det kändes som om tiden gick lite snabbare, så... tack pappa och J för att ni livade upp stämningen lite medans jag slet som ett djur! ;)
**********

Så kom vi till det här med siffernördigheten. Jag är och har alltid varit en siffernörd och gillat sifferkombinationer. Telefonnummer, personnummer och koder till både det ena och det andra sitter oftast fast i min skalle utan att jag tänker på det. Så när en av mina kompisar började prata om färgkoder en dag så snappade jag upp både det ena och det andra och idag fick jag faktiskt nytta av det. En kund kom in idag och började prata om färger på bilar och vi kom fram till att 9005 var en mycket bra färg på en bil men jobbig när det är dammigt ute. Då var det bättre med 9010...för då syns inte dammet lika mycket... Jo jag vet, jag är en nörd!! ;)

För er som mot all förmodan är mer nyfiken på färgkoderna så kan ni kolla in länken: http://www.famke.se/ovrigt/fargkarta%20ral.htm


Har inte riktigt koll på vad min bil har för färgkod...men det kan vara 5022...eller 5013...eller 5011....ska nog ta reda på det någon dag. :)
**********

Nu är det dags för en låååång dusch och sedan är det bara jag och min älskade soffa! <3


Älskar min soffa, den är bara bäst!! :)
**********

Dagens musikaliska inslag är mer av ett komiskt inslag som är delat i två. Först originalet och sedan världens sämsta översättning... Skrattade så att jag nästan ramlade ur soffan när jag hittade den svenska översättningen.
Håll till godo!Originalet


På svenska och hur kass som helst! Hahahahaha!!

Kommentarer
Postat av: Mia

Bara för jag är utbildad lackerare så måste jag påpeka att de koderna du lagt upp är i skalan RAL och den används inte i vanliga fall på fordon... Utan man använder NCS skalan...http://www.blpentreprenad.se/index.php?option=com_content&view=article&id=103&Itemid=167

2012-03-22 @ 20:34:12
Postat av: Ida

jo ja vet, han ja disskuterade de me är pulverlackerare o lackar inte fordon...så dissusionen handlade mer om va man ser i olika ljus... de va den skalan han använde sej av o de va den ja kännde igen efter snacket me min andra kompis... va mest konstigt att nåt faktiskt fassnade i min skalle :p när ja tänker efter så va den nån annan som pratade om att han hade en husbil i färgen RAL 9010...så vissa fordon kanske görs i RAL-skalan...vad vet ja... :)

2012-03-22 @ 23:12:22
Postat av: Ida

förresten Mia, i mina papper på bilen så står det att färgen är "Magic Blue Metallic". Tror inte att de står nån färgkod där... men vad kan de va tror du?? antar de är NCS-skalan då...

2012-03-22 @ 23:25:37
Postat av: Mia

Det är säkert NCS skalan och numret borde vara 467. Visst kan man lacka i RAL skalan men man gör inte det vanligtvis, eller färgskalan på bilar benämns i NCS. Men varför skall du pulverlacka? Varför inte våtlack?

2012-03-23 @ 08:41:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0