Städ-söndag med tusen tankar i skallen och hockey-VM

Idag vaknade jag kl. 11.45!! Ja så blir det när man vänder dygnet tvärfel! Trots det så hade jag inte lyckats sova längre än 5 timmar! Vad är det då som håller mej vaken på natten kanske ni undrar. Det är tusen och åter tusen tankar som snurrar runt i min skalle. Det är faktiskt inget speciellt, det är allt och inget. Misstänker att ännu en kur med hormon-piller ställer till en hel del men det käns som om det är något annat som är på gång också. Inte något bra utan mer att det är en katastrof som närmar sej. Jag hoppas verkligen att jag har fel, men av någon anledning har denna känsla bitit sej fast. Om man ser rent krasst på mitt liv som det är just nu så kunde det nog inte vara bättre. Jag har det jag vill ha i mitt liv, men det kan vara rädslan för att förlora vissa delar som gör att jag känner så här. Tyvärr är jag född till att vara en grubblare och det ställer till det för mej och min skalle ibland.
**********

Så fort jag vaknade kände jag att det var dags att ta tag i det som inte är så roligt... Nämligen att storstäda lägenheten! Jag började tidigare i veckan med att testa min nya dammsugare så det slapp jag idag. Tog bara det största med min hand-dammsugare och fortsatte med köket och vardagsrummet. När jag hade kommit till badrummet hade jag tröttnat! Till saken hör att jag i vanliga fall inte bryr mej så mycket om hur rent jag har det omkring mej, bara det inte blir sunkigt och äckligt. Men har kommit in i en period där jag inte orkar leva i en rörig miljö längre. Farsan säger att det hör till ålder och mognad. Så kan det säkert vara, jag är ju ändå över 30 så då borde jag ju ha lärt mej att vara lite renlig. ;)
**********

Ombonat vill jag ha det också. Så därför har divärse krukväxter hittat hem till mej. Bland annat en citrusväxt som jag är lite kär i. Att det fick stå i köksfönstret var ett naturligt val eftersom det är där den får mest sol på sej och där jag har minst chans att "glömma bort" att vattna den!


Min lilla söt-älg fick sällskap i fönstret

Nu återstår bara att se om den överlever... ;)
**********

Hockey har också präglat dagen. Mellan städandet så lyckades jag kolla på delar av bronsmatchen som Finland lyckades spela bort och hela finalen där Ryssland som väntat var det starkaste laget och vann mot Slovakien med 6-2. GRATTIS RYSSLAND!! De har ju alltid varit en hockeynation att räkna med och den här turneringen har de varit helt överlägsna. Finns inget lag som var mer värt det, trots att matchen mot Sverige kommer att minnas som "det stora filmandet" där inga domslut gick Sveriges väg.
I övrigt i detta VM kommer jag att minnas Jass attack på Erik Karlsson direkt efter att de kom ut ur utvisningsbåsen. Starkt av Karlsson att inte ge igen men Herr Jass fick jazza hem till Lettland med svansen mellan benen.
**********

Ja, vad gör man nu då?? När hockey-VM är slut... Jo, man väntar på fotbolls EM och senare OS och Paralympics!
Men de allra närmaste ska jag kolla klart på Fråga Olle dokumentären och sedan få mej lite välbehövlig SÖMN!!
**********

Dagens musikaliska inslag blir kanske lite oväntat Finlands Nationalsång. Som ett tack för detta VM och en liten tröst för förlusten i bronsmatchen. Sedan är det så att jag gillar den rent musikaliskt och det är ju bara det en anledning ;) God natt alla där ute, hoppas att ni får en bra vecka!


Svensk sjukvård är en gåta...

Ja ibland undrar jag vad vissa doktorer pysslar med. Det enda som mitt besök hos ortopeden i Skövde gav mej var en explosion av irritation och ilska. Doktorn där sa mer eller mindre samma sak som den på vårdcentralen här hemma: "Vad vill du ha för värktabletter? Eller vill du hellre ha en kortisonspruta i axeln?" Och åter igen NEJ!!!! Jag är inte ute efter en kortsiktig lösning på det här problemet, för jag hade faktiskt tänkt att leva lite längre än de två år som han räknade med att det skulle ta innan just den här smärtan ger sej...KANSKE!!

Ja det var en flopp helt enkelt... Som tur är så har jag en farsa och en sjukgynast som förstår mej till 100% och är redo för att hjälpa mej att slåss för min sak. Själv är jag ju kanske inte så diplomatisk när jag blir arg på något så det kanske kan vara lugnast att någon annan för min talan...iaf till en början... SÅ!! Tillbaka på ruta ett igen... Tror att det känns mer meningsfullt att försöka få en tegelvägg att fatta vad jag menar än en av doktorerna som tror att de vet hur jag har det. En av dom sa tillock med att jag är otränad och att det är därför som min axel inte håller sej i position... Men det talade jag om för honom att träningen jag gör varje dag sliter mer på kroppen och att det inte har hjälpt det senaste året...snarare tvärt om!! Jag tränar dagligen bara genom att leva mitt dagliga liv och jag är INTE stilla!! Jag rör mej mer än jag borde och trotsar tillockmed min kropp när den däger ifrån...så ett sådant påstående gjorde mej mer än förbannad. När jag kom hem till farsan var jag så arg att jag satte mej och lipade en stund i rena ilskan. DET är inte ofta jag gör det...
**********

Frågan jag ställer mej är: Hur svårt kan det vara att se till varje enskild patient? Menar... Är alla månniskor som söker smärtlidring så kåta på tabletter så att dom godtar att knapra i några år och sedan fortsätter om nu det inte går över på den tiden...eller?? Ja det kändes som om det var det som dagens doktor förväntade sej det av mej... Att jag skulle bli nöjd med lite piller och så var allt bra... Det var samma sak förra gången jag var hos ortopeden på KSS... "Hur många piller vill du ha?" Ja, det var mer eller mindre det de frågade förra gången också... Och så blir dom jätteförvånade när jag inte vill ha några piller... Aja, den här historian är inte klar än på långa vägar. För jag är ju inte den som ger upp!! Dom vet inte vem dom har retat upp.
**********

Jag passade på att ta mej en sväng till ett av mina favoritställen innan jag lämnade Skövde. För dit hittar min bil nästan på egen hand. ;) Volvo!!!!! Där hämtade jag en av mina födelsedagspresenter, en sats med låsmuttrar... Ja, det är väl dumt att få mina snyggingar stulna... :)


Min älskade bil med snyggo-fälgarna utanför KSS i Skövde
**********

Nej, nu måste jag ladda om inför morgondagens besök på Kss... Då ska det bli "underredsbehandling" på GYN... Ja, tänk att jag får ha så här kul...det är ju helt ofattbart!! Eller nåt...
Dagens musikaliska inslg blir något som slår huvudet på spiken...om jag byter mitt namn till Glenn så kanske jag blir glad igen... ;) Man ska se saker positivt här i livet:Hockey-VM är en livräddare

Hade det varit en "normal" dag med "normalt" TV-utbud så hade jag nog haft världens ångest och antagligen legat i fosterställning och skakat. Men nu har jag något att koncentrera mej på. Sverige spelar hockey mot Tyskland.
Det här gör att jag för tillfället glömmer min onda axel...eller ja...inte glömmer, mer skiter i att det gör ont. Jag vrålar o skriker på min TV och när Tyskarna fick in pucken i Sveriges mål precis när slutsignalen för första perioden tjöt så höll jag på att kasta mej över soffbordet av irritation.

Ja, hockeyn är just nu det som gör att jag förhoppningsvis inte får en ångestattack inför morgondagens övningar utan blir trött så jag kan sova gott inatt. För imorgon är det dags för del ett i min resa mot mindre ont i axeln. Jag hoppas på att doktorn på ortopeden fattar att jag inte kan ha det så här... Håller alla mina tummar för att det går att göra något åt det också... För gör det inte de så vet jag inte vad jag tar mej till... Helt ärligt har jag en sådan ångest att jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen. Men tacka vet jag hockeyn!! Nog för att Victor Fasth är bra i målet...men jag saknar Stefan Liv.... Denne underbara människa och superduktiga målvakt som rycktes ifrån oss allt för tidigt. Nu är det snart dags för period två... Hoppas att svenskarna dundrar in ett mål så fort dom bara kan nu!! Det behövs!! För det lag som spelar bäst har ju störst chans att vinna ;)


Sefan Liv, alltid saknad, aldrig glömd <3
**********

Det gör ont när jag skrattar också... Men skrattar gör jag fortfarande, åt alla dråpligheter som min äskade Tant från Stockholm lägger upp på FB och åt videoklipp jag kollar på Youtube... Men snart måste jag nog sluta med det för jag får kramp i nacken!!!!
**********

Avslutar med en låt som jag hårdgillat sedan första gången jag hörde den...och det håller i sej. :)


Rädslan finns där under ytan...

Den här veckan är en av de mest krävande på länge! Just nu är min axel i riktigt dålig form och det har även börjat gå upp i nacken. Jag hade en period där jag inte kunde sova på nätterna och dagarna gick sådär mentalt men kroppsligt gick det hyfsat eftersom jag inte låg tungt på min axel utan snurrade runt hela nätterna. Nu när jag käkar smärtstillande för att kunna sova så blir det värre med axeln på dagarna eftersom jag ligger på den på nätterna... Ja det är som att välja mellan pest eller kolera som det så fint heter...

På torsdag kommer jag att få mitt hett efterlångtade besök hos ortopeden på Kss. Det är iofs med blandade känslor, men det är lika bra att ta tjuren vid hornen och bara göra det! Hoppas att dom kan göra något åt det här för så här kan jag inte ha det i längden, då får ja psykbryt! Jag känner att jag går sönder mer och mer för varje dag som går rent kroppsligt. Varje dag är det något mer som gör ont på ett nytt sätt samtidigt som den "vanliga" smärtan sitter kvar som en kniv som roterar runt runt runt i mitt skulderblad. Smärtan som brukade sitta mitt på axeln känns knappt alls längre...den har kroppen vant sej vid...dessutom finns det nya ställen som det gör mer ont på som kroppen reagerar mer på. Just nu skriver jag det som ploppar upp i skallen. Mycket personligare kan det nog inte bli...men det bjuder jag på... Min smärta syns inte alltid eftersom jag gör allt för att dölja den. Det är en instinkt som alltid har funnits i mej... När ryggen pajjade började jag hetsäta och gå upp i vikt. Nu gör jag precis tvärt om, jag slutar äta och går ner i vikt. Funderar ibland på om jag är på väg att tappa kontrollen igen... Men eftersom jag fortfarande kan tänka just den tanken så är inte inte helt illa iaf. Förra gången insåg jag att något var fel, men fattade inte vad.
**********

På fredag är det dags för ett ännu mer efterlängtat besök. Jag kan inte påstå att jag längtar efter att min gynekolog ska gräva runt där nere, men NU vill jag veta om det är något allvarligt fel med min livmoder eller inte!!
**********

Veckan avslutas med min födelsedag på lördag... Det känns som om den här födelsedagen kommer bli en av de värsta jag upplevt...men hoppas att det blir tvärt om. Det hade varit skönt med den bästa som jag upplevt. Men eftersom jag inte vill bli besviken så förväntar jag mej inte något positivt. Det har jag lärt mej den hårda vägen. Jag måste ALLTID ha en plan B. En plan som jag kan ta till när det faktiskt går käpprätt åt helvete. Annars kan jag inte gå vidare... Så är det bara. Allt positivt är bara bonus just nu.
**********


Vissa mornar vaknar jag av att högerarmen inte riktigt hänger med...
**********

Samtidigt som rädslan mer och mer tar tag i mej så försöker jag att vara positiv och "ta vara på livet", leva livet nu medans jag kan. En dag är det ju för alltid för sent... Den här veckan är redan skit...för att för första gången i mitt liv har rädslan för att min egen frihet och självständighet är hotad greppat tag om mej på allvar!!
**********

Jag är inte ute efter att folk ska tycka synd om mej, jag vill bara ha lite förståelse för att jag just nu är på lite mer morrigt humör än jag är normalt. Jag måste nog tillåta mej att vara det också, för den här veckan måste jag vara så ego som jag bara kan vara. Men alla mina vänner, jag tycker så mycket om er...och jag kommer igen, det lovar jag!!
**********

Avslutar lite deppigt, men den här låten ger mej ändå kraft på något underligt sätt. Håll till godo!


Veckans i-landsproblem

Det här inlägget kommer att handla om hur det kan vara att ha annons på blocket.se.

Jag har nu mina originalfälgar (med däck) till min Volvo V70 ute på annons och det är förvånandsvärt intressant och tröttsamt att prata med vissa nötter som ringer på dom.
Det hela beror nog på att jag är tjej och inte förväntas att kunna svara på alla underliga frågor som man kan hitta på när det gäller fälgar och däck. De jag inte har kunnat (eller velat) svara på är frågor som är helt orelevanta eller helt enkelt är för dumma... Men jag har en ängels tålamod med alla...i ca 10 min!! När det har tjafsats så pass länge fram och tillbaka och man har fått den ena frågan efter den andra om sådant som klart och tydligt står i annonsen då tröttnar jag!! Kanske fel taktik men det är lite som att prata med en tegelvägg ibland och det har jag varken tid eller lust med.

Ett exempel på ett samtal som urartade lite var när en kille från Stockholm ringde och talade om för mej att jag sålde däck till en traktor eftersom alla Volvobilar är traktorer. Då frågade jag, helt lugnt och stillsamt, varför han ringde på annonsen om han nu inte var intresserad av traktordäck... Fick då svaret att han faktiskt var från Sveriges kungliga huvudstad och minsann visste mer om Volvo än jag någonsin skulle kunna lära mej!! Vet inte om det är jag som är trög eller om det är för att jag kommer från landet...men jag fattade inte vad just det hade med saken att göra. 
Efter ca 15 min tjafsande hit och dit slutade det hela med att jag sa: "Vad är det du inte fattar?? Mina fälgar har bultcirkel 5/108 och bilen du vill sätta dom på kräver 4/114,3 (Volvo V40)...dom passar inte!!" Men det begrep han inte så han blev arg och kallade mej för "Jävla bonde" och lade på luren i örat på mej.

Visst är det en djungel med däck och fälg och vad som passar på olika bilar. Men lite får man väl läsa på innan man ringer på en annons och påstår saker som man kanske eventuellt möjligtvis tror sej veta...eller?? Jag har inga problem med folk som faktist inte har en aning om vissa saker utan frågar för att få reda på, men att ifrågasätta mina svar när jag vet att deras påståenden är helt uppåt väggarna...det blir jag trött på!!

Men sedan finns det de som faktiskt har lite humor och är lite roliga att prata med. Som killen som ringde och ville byta mot en jacuzzi som fungerade sådär... När jag förklarade att jag bor i lägenhet och inte har plats för en sådan så svarade han att han tyckte att jag kunde ha den i vardagsrummet istället för en soffa...för det är det nog inte många av mina kompisar som har. Och näää det har jag inte sett hos någon som jag har hälsat på...så det hade ju varit...annorlunda... :D


Ja, dom kommer nog vara till salu ett bra tag till som det ser ut...


Ibland känns det som om min kära sambo Egon hade klarat av vissa samtal bättre än jag gör ;)
**********

Har även en liten westernsadel ute på blocket. Men det måste jag säga att hästmänniskor som ringer på den har koll på vad det är dom ringer på. Där har problemet istället varit att de tycker att jag ska stå för frakten eller att de prutar onödigt mycket. Jag kan tänka mej att sälja den billigare än utsatt pris, men jag ger inte bort den mer eller mindre gratis. Selen var lättare, det var aldrig något snack. Tjejen som köpte den var helnöjd och jätteglad för den. Då känns det kul att vara säljare!! :D
**********

Ja jösses...det är inte lätt alla gånger... Och om någon nu mot all förmodan råkar vara intresserad av mina fälgar på riktigt så är det bara att kolla in dom på: http://www.blocket.se/skaraborg/Sommardack_pa_Volvo_originalfalg_15__39878163.htm?ma=1
**********

Ja... Efter det här blogginlägget kommer nog ingen våga ringa på någon av mina annonser... Men jag lovar att jag inte är farlig att prata med. Det kan nog bara vara så att jag bemöter folk som jag själv blir bemött. Börjar någon tjafsa med mej så ger jag tillbaka. Men är man vänlig och saklig så är det inga problem. Det som jag tagit upp här är nog bara ca 20% av de samtal som jag fått på annonsen. De andra 80% har varit trevliga och lugna men av en eller annan orsak inte slutat med att jag fått något sålt.
**********

Ja ibland är det intressant att ha i-landsproblem ;) 

Dagens musikaliiska inslag bör nog bli något som gör mej på glatt humör...så det blir:


En bra början på en ny månad

Den 1 maj 2012 var en riktigt bra dag. Den började med världens slöaste och slappaste förmiddag då jag inte rörde mej många millimeter från soffan. Det mest ansträngande jag gjorde vart att fixa kaffe och få i mej det. Jag kokade inte ägg samtidigt den här gången, för det har jag lärt mej att det kan sluta hur som helst. Som härom dagen då jag tappade en massa kaffesump rakt ner i den kokande ägg-grytan. Som tur var hade inget av äggen gått sönder så det tog inte åt sej någon smak. Men å andra sidan kanske det hade blivit en lustig smakupplevelse...vem vet?? :D
**********

Runt 13-tiden ringde en man och var väldigt påstridig och ville köpa mina spacerplattor som jag hade på blocket. Han sa att han kunde vara i Tidaholm om 20 min om jag bara sålde dom till honom! Eftersom jag inte hade några andra spekulanter som var villiga att betala det jag begärde så gjorde jag mej snabbt klar och gav mej ner till kopparn´s bensin där vi skulle mötas och göra upp affären. Det var en äldre man som helst ville börja förklara för mej ett man INTE spikar upp spacerplattor på väggen (det var nämligen tanken om jag inte fick dom sålda och det hade jag skrivit med i annonsen) men det hela slutade med att jag visade honom att jag visst hade koll på vad de egentligen skulle sitta. Jag har ju i fram på bilen, så han var mycket nöjd med att jag inte var en totalt idiot och betalade och åkte sedan där ifrån. Nu i efterhand undrar jag om jag inte blev lite idiotförklarad trots allt. Men det bjuder jag på i så fall. ;)
**********

Efter en snabbvisit på Hökensås Sportfiske var jag tillbaka i stan och åkte till ett välbekant ställe. Där blev jag kvar resten av dagen och det trivdes jag helt ärligt ganska så bra med. Och tänk att månen kan vara så fin när man bara står och tittar på den under tystnad. :)


Kvällens höjdare: Månen
**********

Nu till dagens musikaliska inslag. När man stänger en dörr så har man möjlighet att öppna nästa. Det är vad den här låten betyder för mej iaf. :)


RSS 2.0